bootstrap slideshow

COMING SOON!


Cube E14 4W

Pope's Cube, de bijzondere kubusvormige ledlamp, is terug van weggeweest.

Deze lamp is oorspronkelijk ontworpen door het Italiaans Neolamp. Dit fijne lampje werd uitgebracht onder de naam "Cubo". De Cubo moest naadloos aansluiten op het galante seventies design van de kokervormige armaturen van Sciolari voor Boulanger. Nadat de productie van de gloeilampvariant werd opgeheven, kwam er geen alternatief. Met de Cube van Pope maakt u uw Sciolari-armatuur weer volledig.

Of uw aandacht nu wordt getrokken door de vierkante vorm, de aangename lichtkleur van de led filamenten, het matte glas of juist de fraai afgewerkte messing fitting – deze lamp is gemaakt om gezien te worden. Dat alles gecombineerd met de energiezuinige en duurzame eigenschappen die u van een moderne lamp mag verwachten.

De technische datasheet van Pope's Cube ledlamp vindt u onderaan deze productpagina.

ArtikelcodeP0001
EAN-code8719699800007

Het ontwerp

Mobirise

Mat glas

Het kubusvormige glas heeft een matwitte coating, dat zorgt voor een egale spreiding van het licht. Dit type glas voorkomt tevens storende verblinding door het licht.

Mobirise

Messing fitting

Karakteristiek voor de lichtbronnen van Pope is het gebruik van messing als materiaal voor de fitting. In de lampvoet staat het onmiskenbaar het Pope-logo gegraveerd. 

Mobirise

Bijzondere vierkant

De Cube heeft een reliëf in de vorm van een kruis in het glas. Hierdoor lijkt het glas een beetje op te bollen. Waar de hoeken van de Cubo, het originele model, redelijk hard zijn, daar zijn de hoeken van de moderne Cube nu glad afgerond.

De uitstraling

De ledfilamenten in de Cube produceren een extra warmwit licht (2500K) en hebben een lichtopbrengst van 250 Lumen. De kleurechtheid is met ruim 90% bijzonder hoog.
Deze hooggewaardeerde ledfilamenten hebben een extreem lange levensduur, een laag energieverbruik en ze zijn volledig dimbaar.

Mobirise

De toepassingen

De Cube is oorspronkelijk ontworpen voor toepassing in een serie armaturen van Sciolari, geproduceerd door de Belgische fabrikant S.A. Boulanger Belgique. Deze glamoureuze designlampen uit de jaren ’70 worden weliswaar niet meer geproduceerd, maar zijn anno nu nog zeer gewild om hun karakteristieke ontwerp.

Herkenbaar voor Sciolari’s postmodernistische armaturen is het gebruik van ronde of vierkante buizen, veelal uitgevoerd in chroom of messing. De Cube sluit perfect aan op de vierkante armaturen die Boulanger heeft geproduceerd.

Dankzij zijn vorm is de Cube uitermate geschikt voor de hoekige ontwerpen die zo kenmerkend zijn voor de ontwerpen van Sciolari.

De verpakking

De verpakking van de lamp is gebaseerd op de originele verpakkingen van Pope-lampen. Het rood, dat de boventoon voert, komt uit het oorspronkelijke logo. Het okergeel en turquoise zijn te herleiden naar een authentiek uithangbord van Pope.

Veiligheid

Het antracietkleurige foam is de beste bescherming die we de lamp kunnen bieden. Dankzij dit foam en de stevige kartonnen verpakking zit uw lamp altijd veilig verpakt.

Mobirise

Specificaties

Op de verpakking vindt u niet alleen alle technische specificaties van de lamp, maar ook een korte historie van het merk Pope. Zo weet u meteen alles.

Download hier de technische datasheet van Pope Cube.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Adres

Veilingweg 44
3034KB Rotterdam
Nederland

Contact

info@pope.nl
+31 010 307 4822 
Kvk: 69094918